logo2

 

 

novosti9

nedjelja, 25 februar 2018 20:37

Bedem fest kao začetnik i pionir manifestacija u Nikšiću

Koncept ovogodišnjeg #BedemFest-a počinjemo iz Sarajeva. U ovom gradu kafu smo pili sa Jasminom Banjalučkić, Generalnom sekretarkom Federalnog vijeća mladih a ujedno i koordinatorkom Festivala omladinskog aktivizma.

BF: Jasmina, već dugo godina aktivna si u radu sa mladima ali i kreiranju sadržaja za mlade. Šta je to dovelo do kreiranja posebnog festivala koji se bavi omladinskim aktivizmom?

Jasmina: Mladima nedostaju mehanizmi za neformalnu razmjenu iskustava na teme o kojima se ne govori tako često. Sama ideja FOA je da umreži mlade iz Bosne i Hercegovine, na kreativan način koristeći koncept onoga što je mladima najzanimljivije – festivali, druženje, kampovanje i zabava.

BF: Ovogodišnji koncept Bedem festa je „Tvoj grad“ i ima za ideju da  u svakom čovjeku probudi osjećaj vezanosti i pripadnosti gradu iz kojeg dolaze ili u kom žive. Koncept se takođe zalaže za to da je sreća upravo tu, i da nema potrebe tražiti je negdje vani. Šta je tvoja preporuka za mlade?

Jasmina: Prije svega, mladi treba da podstaknu promjene u svojoj zajednici i iskoriste resurse koje njihov grad ima. Nikšićanima poručujem da kao i do sada ostanu prepoznati po fenomenalnim festivalima i da se uključe u obezbjeđivanje njihove održivosti. Bedem fest je jedinstven po svom humanitarnom radu, aktivizmu, istrajnosti ali i po tome što je upravo začetnik i pionir ozbiljnih manifestacija u Nikšiću. Bedem fest je sjajna priča o mladima, i onima koji su mladi u duši, a koji svakoga dana čine sve da #TvojGrad bude još bolji!

Last modified on nedjelja, 25 februar 2018 21:17