logo2

 

 

novosti9

nedjelja, 25 februar 2018 20:37

Bedem fest kao začetnik i pionir manifestacija u Nikšiću

Koncept ovogodišnjeg #BedemFest-a počinjemo iz Sarajeva. U ovom gradu kafu smo pili sa Jasminom Banjalučkić, Generalnom sekretarkom Federalnog vijeća mladih a ujedno i koordinatorkom Festivala omladinskog aktivizma.

BF: Jasmina, već dugo godina aktivna si u radu sa mladima ali i kreiranju sadržaja za mlade. Šta je to dovelo do kreiranja posebnog festivala koji se bavi omladinskim aktivizmom?

Jasmina: Mladima nedostaju mehanizmi za neformalnu razmjenu iskustava na teme o kojima se ne govori tako često. Sama ideja FOA je da umreži mlade iz Bosne i Hercegovine, na kreativan način koristeći koncept onoga što je mladima najzanimljivije – festivali, druženje, kampovanje i zabava.

BF: Ovogodišnji koncept Bedem festa je „Tvoj grad“ i ima za ideju da  u svakom čovjeku probudi osjećaj vezanosti i pripadnosti gradu iz kojeg dolaze ili u kom žive. Koncept se takođe zalaže za to da je sreća upravo tu, i da nema potrebe tražiti je negdje vani. Šta je tvoja preporuka za mlade?

Jasmina: Prije svega, mladi treba da podstaknu promjene u svojoj zajednici i iskoriste resurse koje njihov grad ima. Nikšićanima poručujem da kao i do sada ostanu prepoznati po fenomenalnim festivalima i da se uključe u obezbjeđivanje njihove održivosti. Bedem fest je jedinstven po svom humanitarnom radu, aktivizmu, istrajnosti ali i po tome što je upravo začetnik i pionir ozbiljnih manifestacija u Nikšiću. Bedem fest je sjajna priča o mladima, i onima koji su mladi u duši, a koji svakoga dana čine sve da #TvojGrad bude još bolji!

Last modified on nedjelja, 25 februar 2018 21:17

timetable

 
sava
 
 
niksicko
ckb
epcg
mtel
njegos
 
 
monte
 
 
kultura
niksic
poljo
odbrane
 
 
jadranski
uniprom
goranovic
popovic
intimo
grcka1
adriatic
 
 
vapor
metropolis
onogost
muzeji
 
 
buntfest
brm
hgf
 
 
Zvicer photography
chodex
anto
 
 
fond akgradj
swg