logo2

novosti baner

nedjelja, 27 avgust 2017 08:01

ZLATNA PRIČA 8. BEDEM FESTA

Mnogo je misija koje je ovogodišnji program festivala postigao, osim zabave. Ujedinjene su različitosti, spojeno nespojivo i napisana još jedna veoma drugačija priča na nikšićkoj Tvrđavi.


Da je Bedem fest festival sa dušom i festival ljubavi, ponovo je dokazano na Tvrđavi prethodna tri dana. Ovaj festival ne pravi kompromise, ne odustaje od ljubavi i iskrenosti prema onome što ga je i pokrenulo – umjetnost, kvalitet i posvećenost.

Mnogo je misija koje je ovogodišnji program festivala postigao, osim zabave. Ujedinjene su različitosti, spojeno nespojivo i napisana još jedna veoma drugačija priča na nikšićkoj Tvrđavi.

Prvi tonovi sa Bedema večeras začuli su se kada je na binu izašla grupa Lika Kolorado, kao pobjednički bend sa partnerskog Hrvatskog demo rok festivala. Oni su, pred ne tako brojnom publikom, na binu izašli nakon vožnje od 500km. Ovaj bend uprkos tome, zaboravlja na umor i ne krije svoje oduševljenje ljepotama Crne Gore posebno ističući oduševljenje mostom na Pivi.

lika kolorado iloveimg compressed

Nakon 30 godina pauze u radu, nastupila je Grupa Beograd, koja je oduševljena ambijentom ali i energijom koja vlada. Interesantno je to da je ovogodišnji Bedem fest zabilježio veliki broj premijernih nastupa izvođača ali kada je ova grupa u pitanju, njima je ovo bio prvi nastup na festivalu ikada. Naime, u vrijeme kada su nastupali prije dugogodišnje pauze, ovaj format i nije bio toliko zastupljen, te je zbog toga dolazak u Nikšić njima posebno važan.

beograd 2 iloveimg compressed iloveimg compressed iloveimg compressed min min

Najviše očekivani nastup svakako je bio nastup Bisere Veletanlić, koja je učinila ovu noć zlatnom i oduševila brojnu publiku koja je dva puta pozivala na bis. Numera „Zlatni dan“ koju je izvela u pratnji benda Vasila Hadžimanova sa kojim nastupa, propraćena je bakljama sa zidina. U razgovoru sa medijima, otkrila je da je za nju muzika krv, njen život, da ona služi muzici i da muzika služi njoj. Za mlade, kaže, nema nikakvu preporuku već treba da rade sve samo sami i da vjeruju u sebe. Osim besprekorno otpjevanih hitova, Bisera je sa publikom ostvarila fenomenalanu komunikaciju kroz svoj prepoznatljivi humor.

bisera 1

Veče umjetničkih legendi nastavljeno je nastupom Dada Topića sa bendom. Snažna svirka i mnogo energije među publikom obilježili su nastup legende koja živi rokenrol. Za Tvrđavu kaže da je ambijent koji stvara takvu atmosferu koja određuje da se nešto lijepo mora desiti. Cijeli njegov tim je putovao cijeli dan da bi stigao na Bedem fest, a odmah nakon svirke nastavio dalje. Ipak, kako Dado i sam kaže, ne može svako da živi rokenrol.

dado 2

Članovi nikšićkog DST-a su više puta, u različitim sastavima, nastupili na Bedem festu pa su na domaćem terenu na kojem i obilježavaju 25 godina postojanja i rada ovog benda. Za ovaj bend baklje su skoro pa tradicija na nastupima, pa bakljada i nije bila iznenađujuća koliko prelijep gest izvršnog direktora festivala Petra Šundića koji je pozvao sve volontere da izađu na binu! Pred svima, on im se zahvalio na podršci koju su prethodnih dana pružali festivalu i pozvao publiku da ih pozdravi velikim aplauzom.

dst min

Priču treće večeri festivala, ali i kompletnog 8. Bedem festa, zatvorio je mladi DJ IRON. Ovaj talentovani mladić, je prvi nastup upravo i imao na 6.Bedem festu od kada nesebično daje doprinos realizaciji festivala. Festival je zvanično zatvoren nastupom DJ Irona, rame uz rame sa Petrom Šundićem na klavijaturama - ponovo spajajući nespojivo.

iron

Tokom tri dana festivala, Tvrđava u Nikšiću ugostila je Zvonka Bogdana, Biseru Veletanlić, Dada Topića kao i bendove Punkreas, Sleeepin pilow, Love hunters, Autogeni trening, Artan Lili, Mravi, DST i mnoge druge. Posebno iznenađenje u ovogodišnjem programu bio je dolazak kultnog američkog benda Pro Pain i punk rok sastava Direktori koji nakon dugogodišnje pauze ponovo pokreće festivalsku publiku u regionu!

Ponovo, na istom mjestu u isto vrijeme, Bedem fest će pomjerati granice očekivanog i mogućeg.
Do iduće priče,
Iskreno,
TIM BEDEM FEST-a

Foto:Miloš Zvicer 

Foto: MIlos Zvicer

Last modified on nedjelja, 27 avgust 2017 19:40

cetvrtak aaaaaaaaaa

petak 1

subota 1

 
partneri
 
 
ministarstvo odryivog razvoja i turizma
wild beautz
ckb
ministarstvo kulture
opstina niksic
epcg
niksicko rocks
fondacija njegos

 

 
mtel ministarstvo razvoja
grcka ambasada
 

 

 

 

 
festivali
metropolis-vapor-odbrana
gprofuturo-sajam-intimo
goranovic-zito-uniprom

 

 

 

 
media
 
media1
media2
 
chodex-zvile-anto