logo2

 

 

novosti9

petak, 25 avgust 2017 08:57

Tvrđava i ove godine domaćin velikih imena muzike

Više od 1800 ljudi na Tvrđavi prve večeri Bedem Festa.

Prvo festivalsko veče otvorio je beogradski metal sastav Phobos koji dolazi kao pobjednik partnerskog festivala „Omladina“ iz Subotice.

Prvi put na Bedem festu, nastupio je i Hor JU „Zahumlje“ koji je vođen profesorom Predragom Martinovićem, rukovodiocem i dirigentom hora, izveo obrade poznatih svjetskih hitova (Amazing Grace, Can't Help Falling In Love, Let It Be, Bongo, Bongo, Devojko mala, Down by the Riverside, Hey Jude, California Dreamin', Proud Mary, Jesus, Lover of My Soul, Oh Happy Day).

rsz hor

 

rsz artan

 

   Treći izvođač prve festivalske večeri bio je beogradski bend Artan Lili. Kako kažu, u Crnoj Gori sviraju rijetko pa im je veoma drago što su imali priliku da nastupaju na Bedem Festu naročito jer je nikšička tvrđava jedan nesvakidašnji prostor i bina sa pogledom na nebo.

 

Da Bedem spaja nespojivo potvrđuje činjenica da je nakon 21h na binu izašao kralj tambure – legenda Zvonko Bogdan. Bogdan nas je odveo u neku novu dimenziju, vraćajući nas u stara vremena velikim hitovima „Ko te ima taj te nema“, „Kada padne prvi sneg“ i mnogim drugim.

Nakon mnogo nedaća u putu i dugog čekanja na granici Sleepin pilow je odmah po dolasku u Nikšić izašao na binu. Ovaj, ne tako poznat bend crnogorskoj publici, oduševio je svojim nastupom, davajući fenomenalnu uvertiru za nastup najveće zvijezde ove večeri – kultnog benda PRO-PAIN!
Ovaj sastav je još jednom dokazao zašto je mega popularni metal bend koji širom svijeta ima vjernu publiku. Njihov nastup propraćen je bakljadom ali i veoma energičnom publikom.Pred svoj nastup razgovarali su sa medijima i tim putem podijelili svoja očekivanja od festivala:

„Ovaj festival je jedinstven, ima neki šarm, možda zato što kombinuje različite muzičke pravce na specifičan način. Očekivanja od festivala ovog tipa su drugačija nego što je to slučaj sa tipičnim metal festivalima na kojima smo navikli da nastupamo, pa se nadamo da ćemo uspjeti da napravimo dobru atmosferu i ugodimo publici.“

 

rsz pro pain 2


Nikšićki bendovi uvijek su imali posebno mjesto na Bedem festu pa je i ove godine upravo domaćinima zapala čast da zatvore prvo festivalsko veče. Punkreas iz Nikšića izašao je na binu oko 2:30, a u odnosu na prethodne nastupe na Bedem festu, bend je nastupio sa proširenim sastavom.

rsz punkreas 1

Foto: Milos Zvicer 

timetable

 
sava
 
 
niksicko
ckb
epcg
mtel
njegos
 
 
monte
 
 
kultura
niksic
poljo
odbrane
 
 
jadranski
uniprom
goranovic
popovic
intimo
grcka1
adriatic
 
 
vapor
metropolis
onogost
muzeji
 
 
buntfest
brm
hgf
 
 
Zvicer photography
chodex
anto
 
 
fond akgradj
swg