logo2

 

 

novosti9

Novosti

Novosti (17)

nedjelja, 05 avgust 2018 00:06

Drugo veče BEDEM festa sinonim za energiju i bunt! Organizatori festivala poručuju da je ih raduje to što je tvrđava bila do poslednjeg mjesta puna i da su imali tu čast da svojim sugrađanima poklone onu muziku koju su dugo čekali da čuju.

subota, 04 avgust 2018 01:42

Bedem fest prvog dana posjetilo više od dvije hiljade ljudi


Deveti po redu Bedem fest zvanično je otvorio mladi hrvatski bend SOWAS, dok je nakon njih nastupio beogradski sastav Auf Wiedersehen. Sastav koji karakteriše minimalistički pristup muzici, zagrijao je atmosferu pred dugoočekivani nastup Masima Savića.


Vječitog romantika publika je dočekala velikim aplauzom i ovacijama. Stihovima „Daj mi razlog da budem tu, daj mi razlog da vratim ti se ja“ Masimo Savić je započeo svoj nastup na 9. Bedem festu nakon čega su se ređali hitovi Sjaj u tami, Sretan put, Gracija, Kladim se na nas, Iz jednog pogleda, Stranac u noći, Suze nam stale na put i mnogi drugi…


Iako je izostalo izvođenje dobro poznatog hita Električnog orgazma „Konobar“ publika je, vidno raspoložena, uživala u nastupu ovog benda. Svojim pjesmama ovaj bend učinio je da putujemo kroz vrijeme izvodeći dobro poznate evergrin hitove Bejbe Ti Nisi Tu, Debela Devojka, Igra rokenrol cela Jugoslavija.. Svečane bele košulje, po prvi put na Bedemu, otpjevala je Anica Dobra kada se uz bakljadu na zidinama priključila Električnom orgazmu.

Bedem fest je oduvijek bio festival koji je okupljao razne generacije i spajao nespojivo. Ovog puta, na veliko interesovanje mlađe populacije, na Bedem festu je nastupio po prvi put i Smoke Mardeljano. Mladi reper, poznat po kritičkim i otvorenim tekstovima, pokrenuo je masu izvođenjem hitova Reinkarnacija, Brate čuvaj se, Pozitiva, Pod Srećnom Zvezdom, Baš Me Boli Rac, Nemam ništa s tim, Mi to dobro znamo i drugim…

 

Prvo veče festivala zatvorio je sastav Bolesna štenad koji na Tvrđavi iznad Nikšića nastupaju po prvi put.

https://youtu.be/S-hWGNB4RoE   

Druge večeri nastupiće Sergio lounge, OFF Duty, Beograski sindikat, Belau i Nipplepeople.

petak, 03 avgust 2018 13:29

Za sakupljenih 20 časa, posjetioce Pivara trebjesa daruje majicama, 

četvrtak, 02 avgust 2018 21:11

Deveti Bedem fest održaće se u Nikšiću od 3. do 5. avgusta, uz veoma bogat i raznovrstan repertoar, na drevnim zidinama Bedema. Prvu noć festivala obilježiće nastup Masima Savića, Električnog orgazma i Anice Dobre, Smoke Mardeljana kao i Bolesne Štenadi.

utorak, 17 jul 2018 11:49

Bedem fest 2018. sa zadovoljstvom poziva sve medije da se akredituju za praćenje 9. Bedem festa koji će se održati u Nikšiću od 3. – 5. avgusta.

srijeda, 25 april 2018 12:57

Povodom zvaničnog početka obrojavanja 100 dana do festivala, iz Bedem festa-a objavljujući oficijelni aftermovie prošlogodišnjeg festivala, podsjećaju na značaj valorizacije Tvrđave i kultrnih manifestacija.

petak, 06 april 2018 11:05

Bedem fest oštro osuđuje vandalizam na drevnim zidinama Bedema i poziva na akciju

srijeda, 07 mart 2018 10:23

Lista izvođača devetog Bedem festa, nakon kultnog Beogradskog Sindikata, nastavlja se sa jako mističnim, inspirativnim i sve popularnijim eksperimentalnim sastavom Nipplepeople kojima će to takođe biti jedini i ekskluzivni nastup u Crnoj Gori u 2018. godini.

srijeda, 28 februar 2018 06:35

U susret svom desetom, jubilarnom izdanju, organizacioni tim Bedem festa sačinjen od dugogodišnjih, najlojalnijih i prije svega mladih i poletnih saradnika na čelu sa Petrom Šundićem, već uveliko i neumorno radi na pripremi devetog izdanja “festivala sa dušom”.

nedjelja, 25 februar 2018 20:37

Koncept ovogodišnjeg #BedemFest-a počinjemo iz Sarajeva. U ovom gradu kafu smo pili sa Jasminom Banjalučkić, Generalnom sekretarkom Federalnog vijeća mladih a ujedno i koordinatorkom Festivala omladinskog aktivizma.

četvrtak, 22 februar 2018 00:28

Bedem Fest je objavio koncept koji će obilježiti deveto izdanje festivala na Bedemu u Nikšiću. Pod sloganom "Tvoj GRAD" festival će obradovati sve posjetioce potpuno drugačijim programom za ovu godinu koji je kao i uvijek, napravio prostor i za neočekivane i nesvakidašnje bendove. 

 

nedjelja, 27 avgust 2017 08:01

Mnogo je misija koje je ovogodišnji program festivala postigao, osim zabave. Ujedinjene su različitosti, spojeno nespojivo i napisana još jedna veoma drugačija priča na nikšićkoj Tvrđavi.

petak, 25 avgust 2017 08:57

Više od 1800 ljudi na Tvrđavi prve večeri Bedem Festa.

četvrtak, 24 avgust 2017 11:55

Par korisnih informacija za posjetioce festivala možete pronaći u nastavku :)

utorak, 22 avgust 2017 10:41

Tokom trajanja festivala biće organizovan prevoz iz Kotora i Podgorice u saradnji sa prevoznikom „Papović“ DOO.

srijeda, 16 avgust 2017 13:04

Poštovani i dragi prijatelji,

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da se i ove godine pridružite uspješnom partnerskom timu osmog Bedem festa.

srijeda, 02 avgust 2017 07:29

Svi zainteresovani mediji za praćenje festivala mogu se akreditovati najkasnije do 20. avgusta u ponoć.

timetable

 
sava
 
 
niksicko
ckb
epcg
mtel
njegos
 
 
monte
 
 
kultura
niksic
poljo
odbrane
 
 
jadranski
uniprom
goranovic
popovic
intimo
grcka1
adriatic
 
 
vapor
metropolis
onogost
muzeji
 
 
buntfest
brm
hgf
 
 
Zvicer photography
chodex
anto
 
 
fond akgradj
swg